Wat is dramatherapie?

Dramatherapie is een vorm van (creatieve) vaktherapie, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van expressie en spel. Dramatherapie is vaak onderdeel van een breder therapie-aanbod. De veiligheid van het ‘doen alsof’ nodigt uit tot het vormgeven en uiten van emoties, ervaringen en ideeën. Dramatherapie werkt ervaringsgericht. Al spelend leer je je eigen modi (gemoedstoestanden) beter kennen en leer je bewuster keuzes te maken. Dramatherapie wordt ingezet als behandeling voor diverse psychische klachten.

Hoe doen we dat?

Samen met je behandelaar stel je je behandeldoelen op. Vervolgens gaan we op zoek naar de werkvormen die het beste aansluiten bij jouw persoonlijke doelen. Bij werkvormen kun je denken aan rollenspellen, maar bijvoorbeeld ook aan vormen van theater, gedichten/verhalen schrijven of improvisatiespel. Binnen de dramatherapie wordt zowel individueel als in groepen gewerkt. Deze vorm van therapie wordt aangeboden als onderdeel van een klinische behandeling of begeleid zelfstandig wonen.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.