Wat is agressieregulatietraining?

Agressieregulatietraining is een methode waarbij je leert om op een andere manier te reageren in situaties waarin je boos wordt. In plaats van met agressief gedrag te reageren leer je om meer sociaal te reageren, zodat problemen in relaties, werk, opleiding of tijdens het sporten worden voorkomen. Een verbeterde zelfcontrole speelt hierbij een wezenlijke rol.

Hoe doen we dat?

Door denk-, doe- en schrijfopdrachten krijg je inzicht in de manier waarop jouw agressieve gevoelens zich opbouwen, wat je denkt op zo’n moment en of dat terecht is. Je leert hoe je de spanning bij jezelf kunt verminderen, welke andere manieren er zijn om je emoties te uiten, hoe je je impulsen kunt beheersen en hoe je conflicten oplost zonder dat dit ten koste gaat van anderen. Hiervoor krijg je technieken en vaardigheden aangereikt die we tijdens de sessies trainen, zodat je ze ook zelf in de alledaagse praktijk kunt toepassen. De training bestaat uit persoonlijke gesprekken en groepsbijeenkomsten.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.