Hier is geen dag hetzelfde: je ontbijt samen met bewoners, verstrekt medicatie, helpt iemand zijn kamer opruimen of hebt overleg met een behandelaar over een crisisinterventie. Daarnaast is Beschermd Wonen de enige woonvorm binnen De Hoop waar ook forensische zorg wordt geboden, naast WLZ- en WMO-zorg.
Als woonbegeleider werk je in wisselende diensten, inclusief af en toe een slaapdienst. Je begeleidt bewoners zowel individueel als in groepsverband en ondersteunt hen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Je werkt vanuit de presentiebenadering: je bent betrokken, nabij en stimuleert herstel, in relatie tot zichzelf, de ander, de schepping en God.
Dit ga je doen
Dit ben jij
Je hebt een christelijk geloof en leeft vanuit deze overtuiging.
Je beschikt over een afgeronde MBO-4-, AD- of Social Work-opleiding.
Je hebt ervaring en affiniteit met mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek.
Je bent sociaal vaardig, reflectief en kunt zelfstandig werken volgens protocollen en richtlijnen.
Je kunt je mondeling en schriftelijk zorgvuldig en respectvol uitdrukken.
Je werkt samen in een divers, betrokken team van woonbegeleiders. Het team wordt aangestuurd door een manager en ondersteund door een gedragsdeskundige. We vinden intervisie belangrijk en betrekken actief ons geloof in het werk.
Dit is het team
Als ondersteunend team werken we samen in een hybride werkmodel, met flexibele invulling. Bij De Hoop werk je in een gave organisatie met een unieke missie en betrokken collega's.
Dit bieden wij
Ruimte voor persoonlijke en professionele groei via trainingen en opleidingen, zoals de-escalerend werken, presentie en motiverende gespreksvoering.
Salaris conform CAO GGZ schaal 40 (MBO-4/AD) of 45 (HBO), afhankelijk van ervaring.
8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren (naar rato).
Pensioenregeling bij PFZW.
Fiscale uitruilregeling voor o.a. fiets, PC en fitness.
Toegang tot GGZ Ecademy met meer dan 100 e-learnings.
Klaar om verschil te maken?
Wil je bijdragen aan een veilige woonplek vol aandacht, geloof en herstel? Dan maken we graag kennis met je. Solliciteer direct of neem contact met ons op voor meer informatie.
Sluitingsdatum: 30-08-2025
Over De Hoop
Bij De Hoop werken 750 mensen dagelijks aan de missie om mensen op weg te helpen naar een nieuw leven. Hoop bieden dat is wat we graag doen. De organisatie werd in 1975 door een kleine groep pioniers gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een veelzijdige en deskundige ggz organisatie met diverse locaties in Nederland. Pionieren zit nog steeds in ons karakter. Dat merk je. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en je wordt als medewerker aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De Hoop heeft 4 klinieken in Dordrecht. Daarnaast zijn er poliklinieken in Vlissingen, Dordrecht, Rotterdam, Houten, Veenendaal en Amersfoort. Ook bieden we diverse vormen van woonzorg en zijn er twee inloophuizen.
Sollicitatieprocedure:
