Bij De Hoop kunnen (oud-)cliënten een ontwikkeltraject volgen. Het traject helpt je om je verder te ontwikkelen en jouw interesses en talenten te ontdekken. Ook kan het je duidelijkheid geven of een vervolgopleiding binnen het reguliere onderwijs bij jou past.

Voor wie?

Zowel (oud-)cliënten van De Hoop als van andere organisaties kunnen het ontwikkeltraject volgen. Het traject van drie maanden kun je in januari, mei en september starten. Ook als je nog ambulante behandeling of begeleiding krijgt, ben je welkom om contact met ons op te nemen. We zoeken samen of en wanneer het traject bij je past. Vervolgens stellen we samen met jou een traject op maat op.

“Ik dacht dat ik niet meer kon leren. Nu ben ik dik geslaagd en alweer bezig met de volgende stap in mijn opleiding.”

Lees het verhaal van Jan

Wat kun je verwachten?

Het ontwikkeltraject is voor (oud-)cliënten die willen zoeken naar wat hun mogelijkheden zijn om te groeien in bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. We bieden je modules aan over verschillende thema’s. Bijvoorbeeld over de presentiemethode en motiverende gespreksvoering. Je krijgt ook persoonlijke coaching.

“Het ontwikkeltraject maakt dat ik beter naar mijzelf en anderen kijk”

Wat bieden we jou?

Je krijgt een traject op maat waarin we samen met jou onderzoeken waar jouw talenten en mogelijkheden liggen. De lesmodules die we je aanbieden zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei. Je kunt ook stage lopen om te ontdekken welke vrijwilligersfunctie bij jou past. Bijvoorbeeld als chauffeur, sportbegeleider, belvrijwilliger voor de informele nazorg van HopeAlive, bij het Inloophuis of je kunt meehelpen op een van de zorgafdelingen. Als vrijwilliger heb je een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over het ontwikkeltraject?