Tony Suurendonk werkt als GZ-psycholoog bij De Hoop in Veenendaal. Hij werkt met plezier bij De Hoop. Elk traject is anders, dat maakt zijn werk boeiend. Tony vertelt enthousiast over zijn werk bij De Hoop.

Tony: “Bij De Hoop kun je je wetenschappelijke interesse verbinden met zingeving en iets voor mensen betekenen. Dat vind ik heel fijn.”

Van betekenis zijn

Tony: “Al van huis uit heb ik meegekregen om voor anderen klaar te staan. Na de havo en een hbo-propedeuse ben ik doorgestroomd naar de Universiteit Utrecht, studierichting psychologie. In 2010 ben ik afgestudeerd en begon ik bij De Hoop als groepsbegeleider. Ik kwam direct in aanraking met mensen met een verslaving. Het was een soort vuurdoop, want het is niet altijd gemakkelijk wat je meemaakt. Maar het heeft mij wel veel energie gegeven. Je kunt echt iets voor mensen betekenen.”

Afwisselend werk

Tony behandelt mensen met verschillende soorten psychische klachten: “Na een tussenjaar heb ik opnieuw bij De Hoop gesolliciteerd. Eerst werkte ik als persoonlijk begeleider en later als basispsycholoog. Bij De Hoop heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Ik werk in Veenendaal en behandel mensen voor angst- en paniekstoornissen, maar ook milde depressies, dwang- en drangklachten. Daarnaast zijn er meer specialistische trajecten, zoals verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Dat maakt het werk ook zo interessant, geen traject is hetzelfde.”

Zingeving

“Eens in de vier weken hebben we teamvergadering, afgewisseld met intervisie. In plaats van behandelgesprekken doe ik soms ook diagnostiek, dan ben ik zo’n 3 uur bezig met een intelligentieonderzoek en/of persoonlijkheidsonderzoek.”
Werken bij De Hoop is bijzonder. Tony: “Ik vind het heel fijn om bij De Hoop te werken. Je kunt bezig zijn met wetenschap, psychologische methodiek toepassen, de werkelijkheid onderzoeken. Tegelijkertijd ben je bezig met zingeving en geloof. Dat is een mooie combinatie.”

Blijven bijleren

“Met mijn collega’s heb ik heel goed en open contact. Je kunt bij elkaar binnenstappen en leren van elkaars expertise. Het is een team met verschillende disciplines, je blijft altijd bijleren. We werken met supervisie en intervisie. Er is opleidingsbudget, zodat je je kunt verdiepen in bijvoorbeeld EMDR. En De Hoop organiseert ook themadagen en cursussen.”

Een dag uit de agenda van Tony

07.00 uur – Opstaan, bakje koffie, ontbijt, RTL-nieuws kijken en stille tijd.
08.00 uur – Op de fiets naar De Hoop in Veenendaal. Zo heb ik gelijk een half uurtje sport te pakken.
08.30 uur – Agenda bekijken, mails checken.
09.00 – 12.00 uur – Behandelgesprekken, elk uur een gesprek.
12.00 uur – Tijd voor wat administratie, mails, telefoontjes.
12.30 uur – Lunch!
13.00 uur – Behandelgesprek.
14.30 uur – Multidisciplinair overleg.
16.00 uur – Behandelgesprek.
17.00 uur – Naar huis.

“Eens in de vier weken hebben we teamvergadering, afgewisseld met intervisie. In plaats van behandelgesprekken doe ik soms ook diagnostiek, dan ben ik zo’n 3 uur bezig met een intelligentieonderzoek en/of persoonlijkheidsonderzoek.”

Werken bij De Hoop als GZ-psycholoog Volwassenenzorg is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team.
  • Je kan aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid. We besteden veel aandacht aan deskundigheidsbevordering. Daarnaast worden er in samenwerking met het KICG regelmatig congressen georganiseerd naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je kan als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Zo zijn er binnen De Hoop bijvoorbeeld mogelijkheden om door te groeien naar psychotherapeut en klinisch psycholoog.
  • Je kan werken op verschillende locaties.