7:45

Ik begin mijn dag en stap op de fiets richting Dordrecht.

8:15

Samen met collega’s en werkervaringsdeelnemers starten we de dag door een stukje uit een dagboekje en de Bijbel te lezen. Dat moment sluiten we af door bid- en dankpunten te noemen en samen in gebed te gaan. We vragen bescherming voor gevaren en bidden om een levende getuige van Hem te mogen zijn, voor de mensen om ons heen.

8:30

Er is een afgebroken riolering in de straat bij Dorp De Hoop. We pakken het gereedschap en de materialen om dit te repareren. Tussendoor drinken we een kop koffie. Nadat we de riolering netjes hebben achtergelaten en de straat hebben geveegd, begeven we ons naar de kantine.

12:30

We versterken onze inwendige mens met een paar boterhammen en soep. Ondertussen komen er een aantal werkervaringsdeelnemers binnen om een dagdeel hun dagbesteding te doen. Ook in de pauze hebben we goede gesprekken met de deelnemers.

13:15

Tijd om naar de polikliniek aan de Spuiweg te gaan. De verwarming is uitgevallen. We vullen de cv-ketel totdat de waterdruk hoog genoeg is en zorgen dat de collega’s er weer warm bij zitten. Daarna repareren we nog even een raam dat niet goed sluit en vervangen een lamp op de gang.

14:45

Terug aangekomen op Dorp De Hoop staat een cliënt ons al op te wachten. De bergingsdeur gaat niet meer open en ze kan niet bij haar fiets. We maken de deur open en vervangen het kapotte slot. Tijdens de werkzaamheden hebben we een waardevol gesprek.

15:30

We drinken een kop koffie en pakken materialen om een gordijnrails te vervangen in de gezamenlijke huiskamer van een woongroep.

16:35

Telefoon! Verstopping in een wc op de 2e verdieping. Even de ontstopper erin en het stroomt allemaal gelukkig weer door.

17:00

De bus zet ik binnen en mijn fiets weer buiten. Ik spreek nog even met collega’s en fiets na een fijne dag weer terug naar huis.