Doe mee in de cliëntenraad!

De cliëntenraad komt op voor de belangen van de cliënten van De Hoop. Voor álle cliënten: in ambulante zorg, klinische opname of woonvormen. De cliëntenraad staat altijd open voor nieuwe leden.

 

"Ik vind de cliëntenraad onmisbaar omdat de leden signalen delen over gebeurtenissen en belevingen van de cliënten zelf."

Wat doe je als lid van de cliëntenraad?
Als lid van de cliëntenraad spreek je één keer in de maand af met de andere leden. Daar bespreek je onderwerpen die spelen binnen de organisatie en effect hebben op de cliënten. Cliëntenraadsleden kunnen ook zelf onderwerpen aandragen die zij belangrijk vinden. In overleg krijg je een zorgafdeling aangewezen. Een waar jij je betrokken bij voelt. Daar ga je regelmatig op bezoek om te horen wat er speelt. Zijn er zaken waar De Hoop meer aandacht aan moet geven? Dan breng je het in bij de cliëntenraadsvergadering. Via de cliëntenraad kan je deze aandachtspunten dan bespreekbaar maken bij het bestuur van De Hoop. Jouw bijdrage maakt het verschil voor cliënten!

Wat is nodig om lid te worden van de cliëntenraad?
Je moet minimaal 2 maanden achter elkaar bij De Hoop in behandeling of begeleiding zijn (geweest). En 1x per maand aanwezig zijn bij de cliëntenraadsvergadering in Dordrecht.

Wat krijg je voor je deelname?
Een gezellig team waar serieuze onderwerpen langskomen, maar ook wordt gelachen! En als tegemoetkoming krijg je iedere maand een vrijwilligersvergoeding.

Heb je vragen? Stel ze dan via clientenraad@dehoop.org. Het is ook mogelijk om in gesprek te gaan om samen te kijken of meedoen bij de cliëntenraad iets voor jou is.