De Hoop is de ‘Beste Werkgever van Nederland’ in de ggz! Daar zijn we erg dankbaar voor. Het onderzoeksbureau Effectory heeft De Hoop uitgeroepen tot branchewinnaar 2021 ‘Beste werkgever’ in de ggz. De Hoop kreeg het hoogste rapportcijfer voor werkgeverschap van haar eigen medewerkers: een 8. Daarmee hebben we het label World-class Workplace in de branche ggz gekregen.

Het is erg mooi om deze waardering te ontvangen van een groot onderzoeksbureau als Effectory. We voelen ons bij De Hoop gezegend met zoveel bevlogen en betrokken professionals. Het is voor ons belangrijk om voor hen de beste werkgever te zijn. Want zij zijn het die zich dagelijks inzetten om goede zorg te bieden. Daarom doen we er alles aan om ook voor hen het goede te zoeken. En daar gaan we graag mee door, om zo ons missie waar te maken.

'Het bieden van goede zorg kan alleen maar door onze medewerkers.'

Passie, bevlogenheid en autonomie

Hoe onderscheidt De Hoop zich dan van ander organisaties? Volgens het onderzoeksbureau luisteren we naar onze medewerkers en gebruiken we hun feedback en ideeën om ons continu te verbeteren. Onze medewerkers zijn vol passie met hun werk bezig, wat terug te zien is in de cijfers over betrokkenheid (8,5) en bevlogenheid (7,8). Ook de score op klachtgerichtheid is hoog (7,9). Dus niet alleen onze medewerkers, ook de cliënten van De Hoop profiteren van een positieve organisatiecultuur.

Medewerkers ervaren veel autonomie (7,6). Ze krijgen de vrijheid om hun werk zelf zo goed mogelijk in te richten. Kaders en prioriteiten zijn helder en hun rol is duidelijk (7,2). Uit de samengevoegde resultaten komt een score van 8,0 voor werkgeverschap en een 7,9 voor tevredenheid van de medewerkers.

Annelies: “We willen vooruit en denken, ‘out of the box’. Die spirit kun je op alle niveaus in de organisatie terugvinden.”

Benieuwd naar werken bij De Hoop? Lees hier meer verhalen van onze collega’s.

Ook werken bij de Beste Werkgever van Nederland?

Bekijk onze vacatures.

Ga naar het vacatureoverzicht