"Het is heel fijn dat De Hoop zoveel ruimte biedt voor ontwikkeling."

Klinisch psycholoog Alex Begeman (40): “Tijdens mijn studie leerde ik om geloof los te zien van de wetenschap. Tot ik iemand sprak die bij De Hoop werkte en hoorde hoe hij het met elkaar kon verenigen. Geloof, de relatie met God en met elkaar, de mogelijkheid om daar handen en voeten aan te geven, dat is voor mij een grote drijfveer om bij De Hoop te werken.”

“Ik ben gestart bij De Hoop als afdelingsbehandelaar. Daarna ben ik begonnen met de opleiding tot gz-psycholoog. Ik werd leidinggevende bij de polikliniek en heb vervolgens de opleiding tot psychotherapeut gedaan. Nu ben ik in opleiding tot klinisch psycholoog. Het is heel fijn dat De Hoop zoveel ruimte biedt voor ontwikkeling.”

“Als onderdeel van mijn kp-opleiding stuur ik als behandelbeleidsverantwoordelijke een klein behandelteam aan. We doen een project in samenwerking met Profila Zorg, waarbij we behandeling bieden voor mensen met een licht verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek. De verbinding van ggz met gehandicaptenzorg vind ik heel interessant. Daarnaast werk ik als psychotherapeut en voer verschillende psychotherapieën uit. De combinatie van management, psychotherapie en wetenschappelijk onderzoek vind ik heel leuk, ik geniet daarvan.”

"De combinatie van management, psychotherapie en wetenschappelijk onderzoek vind ik heel leuk, ik geniet daarvan."

“De Hoop heeft cliënten vanuit een breed spectrum. Dat is niet alleen verslaving, maar ook bijvoorbeeld depressie, PTSS, persoonlijkheidsproblematiek en lichte vormen van autisme. Dat maakt het werk heel afwisselend. Er verandert veel bij De Hoop. De organisatie is in ontwikkeling, er is dynamiek. Doordat de organisatie middelgroot is, is er ruimte om te kijken welke plek het beste bij je past. Je kunt werk doen dat echt aansluit bij jezelf als persoon. De samenwerking met collega’s is heel prettig en er zijn korte lijntjes met het management en de raad van bestuur.”

“Het geloofsaspect bij De Hoop is voor mij heel belangrijk, ook kan ik me goed ontwikkelen, er is uitdaging, ik sta in direct contact met de cliënt. Tegelijkertijd doe ik aan beleidsontwikkeling, onderzoek en innovatie. Het is fijn dat er vrijheid is, ruimte voor initiatief. En ook ruimte om bezig te zijn met onderzoek. Ik geniet van mijn werk, ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk.”