GZ-psycholoog KJP Annelies van Pelt (32) werkt in de kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie (KJP). Ze vindt het fijn dat ze veel ruimte krijgt om mee te bouwen aan de kwaliteit van zorg. Ze ziet De Hoop als een bruisende organisatie en krijgt energie van het werk. Annelies vertelt over haar werk bij De Hoop.

Deskundigheid en professionaliteit

Annelies: “Na mijn studie orthopedagogiek in Leiden ben ik aan de slag gegaan bij een ggz-organisatie waar ik ook de opleiding voor GZ-psycholoog heb gedaan. Door een detacheringsbureau werd ik gewezen op De Hoop. Ik had aanvankelijk veel vooroordelen, maar na een half jaar was ik helemaal verkocht. Deskundigheid en professionaliteit hebben een belangrijke plek gekregen bij De Hoop. Het verbinden van geloof met behandeling is een gesprek dat actief en levendig wordt gevoerd. Je kunt daar ook je eigen stijl in zoeken en hebt contact met collega’s uit alle kerkelijke windrichtingen.”

Annelies: “We willen vooruit en denken, ‘out of the box’. Die spirit kun je op alle niveaus in de organisatie terugvinden.”

Werkzaamheden

“Het grootste deel van de tijd ben ik werkzaam op de kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie en werk ik als regiebehandelaar van cliënten. Een aantal van hen heb ik individueel in behandeling. Ik voer ook evaluatiegesprekken met ouders. Daarnaast geef ik emotieregulatietraining, zit multidisciplinair overleg voor en ik ben betrokken bij de GZ-opleiding.”

Out of the box

“Mooi is dat ik veel ruimte krijg voor ontwikkeling en nieuwe initiatieven. Je kunt echt meebouwen aan de kwaliteit van zorg. We hebben bijvoorbeeld de opnameduur verkort van 9 maanden naar 14 weken. Deze kortere duur heeft hetzelfde behandeleffect maar minder nadelige bijwerkingen. Ook zijn we samen met stichting Timon een project gestart waarbij pleegzorg met ggz-ondersteuning wordt geboden. De afgelopen jaren is KJP heel erg ontwikkeld. We willen vooruit en denken, ‘out of the box’. Die spirit kun je op alle niveaus in de organisatie terugvinden.”

"Het verbinden van geloof met behandeling is een gesprek dat actief en levendig wordt gevoerd"

Persoonlijk, warm en betrokken

“De Hoop is een bruisende organisatie. Ik krijg er energie van. We zijn allemaal echt bezield in ons werk. Er is een betrokken sfeer en delen van je geloof kan ook een plek krijgen. Fijn is ook dat we veel contact hebben met onze achterban. De bejegening van cliënten is echt persoonlijk, warm, betrokken. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die hen ontvangt en koffie of thee aanbiedt. Niet in een papieren bekertje, maar in een stenen mok. Bij ons is er persoonlijke aandacht. Ik ben er trots op dat we dat weten neer te zetten.”

Een dag uit de agenda van Annelies

07.00 uur – Opstaan. Douchen, aankleden, ontbijt en ik stap in de auto.
08.30 uur – Ik lees mijn mail of sluit aan bij de dagopening.
09.00 uur – Eerste behandelgesprek. Hierna volgen andere behandelgesprekken en vergaderingen of geef ik werkbegeleiding aan een collega.
12.30 uur – Lunch met collega’s in het bedrijfsrestaurant. Gezellig samen met de hele KJP-groep.
13.00 uur – De invulling van mijn tijd verschilt per dag. De ene dag doe ik vooral intakes, de andere dag multidisciplinair overleg, emotieregulatietraining, evaluatiegesprekken of behandelgesprekken.
17.30 uur – Ik ga naar huis. Vaak wordt het wel 18.00 uur voor ik weg ben. Ik doe dan mijn werkmobiel uit en laat die achter. ’s Avonds is het privétijd en soms ga ik hardlopen. Ook ben ik actief in de kerk, ben betrokken bij catechisatie, jeugdraad en de bijbelstudiegroep.

Werken bij De Hoop als GZ-psycholoog Kinder- en Jeugdpsychiatrie is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan; naast je behandelingen ga je meedraaien in een of meer projecten.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team met extra bevlogen medewerkers die passie hebben voor hun werk.
  • Je kunt aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kunt als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt de mogelijkheid om samen met ons professionele zorg te ontwikkelen binnen de richtlijnen en het huidige landelijke zorgklimaat.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Ook begeleiden we je bij het invullen van een vervolgopleiding.
  • Je kan werken bij verschillende locaties.