Kom jij als verpleegkundige ons team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Help vanuit je christelijke geloofsovertuiging samen met ons mensen met psychische of verslavingsproblemen tot herstel te komen!

Mensen worden bij De Hoop gezíen. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg met een hoopvol toekomstperspectief, dát is waar wij iedere dag voor gaan. De Hoop is actief op diverse locaties: Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Ga naar het vacatureportaal voor de actuele vacatures

Berdine: “Bij De Hoop krijg je vrijheid, maar ook vertrouwen. Het is heel leuk en leerzaam als je zelf met bepaalde processen mag meedenken!”

Onze collega aan het woord

“Mijn werk bestaat vooral uit het begeleiden van jongeren binnen onze klinische setting. We hebben twee groepen: één met psychiatrische klachten en één met een combinatie van verslaving en psychiatrie. Het is fijn dat je zoveel contact hebt met de jongeren. De begeleiding gaat de hele dag door. Daarnaast observeer ik de gezondheidstoestand. Bij veranderingen in de medicatie speel ik dit door naar de arts. Ik let ook op wonden die de jongeren hebben of verwijder hechtingen.”

Lees het verhaal van Berdine

Een dag uit de agenda van Berdine

05.45 uur – Opstaan en douchen. Ik eet een banaan of een cracker en stap de auto in.
07.00 uur – Vandaag heb ik een dagdienst. We werken overdag met twee groepsbegeleiders, elk op een eigen groep. Ik begin met het bekijken van mijn mail en lees daarna in het dossier hoe gisteravond is verlopen.
07.45 uur – Ik ga ontbijten samen met de jongeren.
08.15 uur – De jongeren gaan corvee doen. Ik voer hierna zo nodig hen een gesprekje, check hoe het gaat en geef medicatie. Mijn taak is dus vooral om hen te observeren en te begeleiden.
08.45 uur – Dagopening. Met de jongeren bespreken we hun weekdoelen en wat ze vandaag nodig hebben.
09.00 uur – De jongeren gaan naar school. Intussen voer ik met sommigen van hen mentorgesprekken, heb multidisciplinair overleg, sluit zo nodig aan bij een behandelgesprek, bestel boodschappen, bereid trainingen voor. Het zijn meerdere dingen en het verschilt per dag.
12.00 uur – De jongeren komen terug uit school. Hierna gaan we om 12.15 uur lunchen.
13.00 uur – Ik geef een training sociale vaardigheid of heb een groepsgesprek met de jongeren. Soms sluit ik aan bij andere trainingen, die door mijn collega-behandelaren aan hen worden gegeven, zoals emotieregulatietherapie of cognitieve gedragstherapie.
14.30 uur – Ik begeleid de jongeren bij hun corvee of vrije tijd.
15.00 uur – Ik doe de overdracht naar mijn collega’s.
16.30 uur – Ik ben weer thuis. ’s Avonds spreek ik af met vrienden, ga ik een rondje skaten of lekker even lezen. Dag- of avonddiensten worden vastgelegd in een rooster. Daar is wel veel in mogelijk, je kunt makkelijk ruilen met collega’s. Avonddiensten zijn van 15.00 tot 23.30 uur.

Moeder van een cliënt: “Mijn dochter is hier opgenomen geweest en daarna ambulant geholpen. Een verademing. En wat heeft ze veel geleerd en is ze gegroeid!”

Werken bij De Hoop als verpleegkundige is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team met extra bevlogen medewerkers die passie hebben voor hun werk.
  • Je kunt aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kunt als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt de mogelijkheid om samen met ons professionele zorg te ontwikkelen binnen de richtlijnen en het huidige landelijke zorgklimaat.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Ook begeleiden we je bij het invullen van een eventuele vervolgopleiding.
  • Je kan werken bij verschillende locaties.

Meer weten over het werken als verpleegkundige bij De Hoop? Neem contact op via het telefoonnummer van de afdeling HR en vraag naar Berdine Lekkerkerk of mail naar hr@dehoop.org ter attentie van Berdine.