Bij De Hoop werk je mee aan een belangrijke missie: mensen op weg helpen naar een nieuw leven. Maar ook voor jezelf is werken bij De Hoop interessant. Je wordt aangemoedigd om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. De sfeer is informeel, betrokken en deskundig. Mensen worden gezíén.

De Hoop biedt je een unieke mix van professionele christelijke collega’s waar je in een liefdevolle omgeving mee samenwerkt aan het herstel van cliënten. Persoonlijk herstel, in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg mét een hoopvol toekomstperspectief, dat is waar je bij De Hoop iedere dag voor gaat. De Hoop is actief op diverse locaties: Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal, Ede, Eindhoven en Vlissingen.

Ga naar het vacatureportaal voor de actuele vacatures

Koen: “Bij De Hoop kun je echt iets voor cliënten betekenen. Het geeft veel voldoening als je ziet dat ze hun leven weer op kunnen bouwen.”

Onze collega aan het woord

“Bij De Hoop werk ik als arts-assistent op de detoxificatieafdeling. Het werk is heel divers. Je hebt niet alleen te maken met verslaving, maar ook met persoonlijkheidsproblematiek en problemen op andere leefgebieden zoals huisvesting of financiën. Elke cliënt is anders. Dat maakt het werk interessant.”

Lees het verhaal van Koen

Een dag uit de agenda van Koen

07.00 uur – Opstaan, ontbijt.
08.00 uur – Ik stap de auto in. In zo’n 25 minuten ben ik bij De Hoop in Dordrecht.
08.30 uur – Overdracht door de verpleegkundigen. Ik hoor de bijzonderheden van de afgelopen avond en nacht: cliënten die nieuw zijn en ontwennen, slaapproblemen, iemand die verward lijkt.
09.00 uur – Ik maak de agenda op voor vandaag, in overleg met de verslavingsarts en verpleegkundige. We hebben geen vaststaande agenda, maar kijken per dag wat er nodig is. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat we cliënten periodiek spreken.
09.30 uur – Gesprekken met cliënten. Regulier of naar aanleiding van de ochtendoverdracht.
12.30 uur – Lunchpauze in het restaurant samen met mijn collega’s. Even een relaxmomentje met elkaar.
13.00 uur – Cliëntgesprekken.
14.00 uur – Teamoverleg (dat hebben wij eens per twee weken, wekelijks is er multidisciplinair overleg).
17.00 uur – Naar huis. Tijd voor ontspanning met mijn gezin en aandacht voor de kleine.

Cliënt: “Geweldige zorg! Mijn leven is veranderd ten goede, het heeft me gered. Ik ben heel dankbaar.”

Werken bij De Hoop als arts-assistent is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan; je bent bezig met somatiek, maar ook met psychiatrische problematiek.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team.
  • Je kan aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kan als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Goede werkplek om ervaring op te doen voor als je in opleiding wilt gaan tot huisarts of psychiater. Bij interesse is er de mogelijkheid om in opleiding te gaan tot verslavingsarts. We hebben hiervoor een opleidingsplaats in huis voor de opleiding tot verslavingsarts Master in Addiction Medicine.
  • Je kan werken op verschillende locaties.

Meer weten over het werken als arts-assistent bij De Hoop? Neem contact op via het telefoonnummer van de afdeling HR en vraag naar Koen Vos of mail naar hr@dehoop.org ter attentie van Koen.