Het kan natuurlijk zijn dat je zelf nog aan het leren bent en een (beroeps)opleiding volgt. Ook dan is het belangrijk dat er een plek is waar je jouw kennis in praktijk kunt brengen. Daarom kun je bij De Hoop ook stage lopen, afstuderen of je coschappen lopen.

Het komt regelmatig voor dat je een spreekbeurt of (profiel)werkstuk moet maken voor school. Ben je benieuwd wat De Hoop daarin voor jou kan betekenen?

Hieronder vind je veelgestelde vragen rondom werkstukken en spreekbeurten, stages, afstudeerplekken en interviews.

"Tijdens je stage bij De Hoop ga je als persoon echt naast de cliënten staan. Je leert daardoor ook jezelf kennen."

Micha (22) was stagiair bij de detoxkliniek Crosspoint. Lees zijn ervaring
  • Ja, dat kan. De vacatures voor stageplekken vind je in onze vacatureportal. Daar kun je op reageren.

  • Al onze beschikbare informatie staat op onze site. Op de pagina hulp nodig vind je bijvoorbeeld veel informatie over psychische aandoeningen en verslavingen. Daar vind je ook de hulp die wij bieden.

  • Omdat onze behandelaren dagelijks druk bezig zijn met gesprekken met onze cliënten, hebben zij helaas geen mogelijkheid om daarnaast geïnterviewd te worden. Dat geldt voor telefonische en schriftelijke interviews en interview-afspraken ter plekke. Je kunt op onze site wel veel informatie vinden over verslavingen en psychische problemen, de hulp die wij bieden en diverse ervaringsverhalen.

  • We hebben al onze informatie op onze website staan. Op de pagina hulp nodig vind je een overzicht van de verslavingen waarvoor wij behandeling aanbieden. Daar kun je meer informatie vinden over drugs.

  • Ja, dat kan. In onze vacatureportal komen de openstaande vacatures te staan voor afstudeerplekken. Je kunt ook kijken bij het Kennisinstituut christelijke ggz (KICG) of er beschikbare onderzoeksplekken zijn.

  • Ja, dat kan. Vul ons contactformulier in als je hierin geïnteresseerd bent. Dan vertellen we je graag over de mogelijkheden.

Je leert dat het belangrijk is om een relatie op te bouwen en naar iemands psyche te kijken.

Verpleegkunde student Leontine (22 jaar) liep stage in de detoxkliniek

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.