BE YOU! Want je bent kostbaar in Zijn ogen én in die van ons!

Als tiener ben je op zoek naar jezelf. Wie ben jij? Je creëert een beeld over jezelf. Een idee hoe je bent als persoon en hoe je op anderen overkomt. Dit noemen we je zelfbeeld.

Je zelfbeeld beïnvloedt hoe je je voelt en wat je doet. Wie zichzelf saai vindt, zal niet snel op de voorgrond treden. Wie zichzelf dom vindt, zal niet snel een vraag durven stellen in de klas.

Deze training is voor tieners die best wat positiever over zichzelf mogen denken. Het is een groepstraining, waardoor jongeren elkaar kunnen helpen en merken dat er ook anderen zijn die worstelen met een negatief zelfbeeld. Na de training is er een meer realistisch, positief zelfbeeld, oftewel: BE YOU! Want jij bent kostbaar in Zijn ogen en in die van ons.)

Over de training

 • Voor wie? Jongeren van 12-18 jaar
 • Door wie? Deskundige orthopedagogen van afdeling Hoop Online
 • Wat? 8 groepsbijeenkomsten van 1 uur + kennismakings- en evaluatiegesprek met ouders
 • Waar? Online, vanuit je eigen kamer of vakantiehuisje.
 • Benodigdheden: Een laptop, internetverbinding en webcam zijn noodzakelijk.
 • Hoeveel? De totale training kost 445,- euro, dit is inclusief werkboek.
  (Bekostiging kan door zelf-betaling. Soms is het mogelijk om bij de gemeente de kosten terug te vragen. Daarvoor moet de tiener wel een beschikking voor jeugd ggz hebben, met diagnose. Raadpleeg hiervoor uw gemeente.)
 • Wanneer? Vrijdagmiddagen. De eerstvolgende BE YOU! training start op 23 juli 2021. De trainingsdagen zijn dan als volgt: 23 juli – 30 juli – 6 augustus – 13 augustus – 20 augustus –  3 september – 10 september – 17 september.
  LET OP! Op 27 augustus is er dus géén training.

Op weg naar een positief zelfbeeld

In acht groepsbijeenkomsten wordt er geleerd om positiever naar zichzelf en de wereld te kijken. Samen met de trainers wordt gewerkt aan het zelfbeeld door het maken van opdrachten. Deze zijn gericht op het ophalen van positieve gedachten. Hoe meer dit geoefend wordt, des te makkelijker de aandacht gaat naar positieve eigenschappen. De training wordt vooraf gegaan door een kennismakingsgesprek en afgesloten met een evaluatiegesprek met trainers, tiener en ouder(s).

Ben of ken jij een jongere die zich graag wil inschrijven? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via hooponline@dehoop.org.

Opdrachten

Aan het einde van iedere bijeenkomst worden er opdrachten meegegeven. Het is belangrijk om te blijven toepassen wat je geleerd hebt, zodat het steeds meer een gewoonte wordt om positief over jezelf te denken. Het werkboek dat wordt gebruikt is Werken aan je zelfbeeld door Paulien Peters. Deze wordt verstrekt door de trainers en valt binnen de inschrijfkosten.

Methodiek

De training is gebaseerd op de COMET zelfbeeldtraining. Dit is een cognitief-gedragstherapeutische behandeltechniek. Er wordt gewerkt met opdrachten rondom imaginatie (voorstellingsvermogen), zelfspraak, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek.

Geïnteresseerd?

Wil jij of een tiener in jouw omgeving meedoen met de training? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar de afdeling Hoop Online.

Een van de trainers neemt vervolgens contact op om vervolgstappen te bespreken. Of misschien twijfel je nog? Voel je vrij om middels hetzelfde e-mailadres, hooponline@dehoop.org, je vraag te stellen aan de trainers.

Leer meer over afdeling Hoop Online

Geïnteresseerd in de training? Mail dan naar hooponline@dehoop.org