Bij de deeltijdbehandeling persoonlijkheidsproblematiek ontvang je een intensieve behandeling voor je (complexe) persoonlijkheidsproblematiek (met of zonder verslaving). Deze behandeling volg je in deeltijd. Elke maandag, dinsdag en donderdag volg je diverse (groeps)therapieën die je inzicht geven in je problematiek. Dit helpt je om je klachten te verminderen en je te ontwikkelen in zelfregie. Daarnaast helpen we je om zicht te krijgen op wat jij waardevol vindt in het leven en hoe je je leven hiernaar kunt inrichten. De behandeling vindt plaats bij Dorp De Hoop in Dordrecht.

Lees meer over persoonlijkheidsproblematiek

Werkwijze

Het behandelprogramma bestaat uit drie fasen:

  • een contracteerfase van 8 tot 12 weken;
  • een intensieve behandelfase van 6 maanden;
  • een autonomiefase van 9 maanden.

Tijdens de contracteerfase werken we samen aan het opstellen van een behandelplan met hoofdoelen en subdoelen. Ook bespreken we het betrekken van naastbetrokkenen in je behandeling. Daarnaast stellen we samen met jou een crisis-signaleringsplan en eventueel een terugvalpreventieplan op.

Tijdens de intensieve behandelfase start de daadwerkelijke deeltijdbehandeling. De behandeldagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. De behandeling bestaat uit een combinatie van verbale trainingen en therapieën (bijvoorbeeld een schema modi therapiegroep of een modi en emotie-regulatietraining) en niet-verbale therapieën (bijvoorbeeld dramatherapie of psychomotorische therapie) en verwerkingsmomenten (bijvoorbeeld schrijftherapie.) Tijdens de behandeling vinden regelmatig evaluatiemomenten plaats, waarbij ook naastbetrokkenen kunnen worden uitgenodigd, als je dat wil.

Tijdens de autonomiefase werken we aan het zelfstandig functioneren. We oefenen met de aangeleerde vaardigheden in verschillende situaties buiten de vertrouwde setting van de Deeltijdbehandeling Persoonlijkheidsproblematiek. Dit doen we zodat je je verworven vaardigheden kunt gaan gebruiken in de maatschappij.

Ambulant of klinisch

Als het nodig is kan de Deeltijdbehandeling Persoonlijkheidsproblematiek gecombineerd worden met een klinische opname, bijvoorbeeld in combinatie met een korte detoxificatie wanneer er sprake is van verslaving. Maar de deeltijdbehandeling kan ook volledig ambulant plaatsvinden. De behandeling vindt plaats bij Dorp De Hoop in Dordrecht.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor Deeltijdbehandeling Persoonlijkheidsproblematiek? Dan kun je contact opnemen met je huisarts. Die kan een verwijzing doorsturen naar De Hoop. Wij nemen vervolgens contact met je op voor een intakegesprek. Ben je al in behandeling bij De Hoop? Dan kun je de wens om de Deeltijdbehandeling Persoonlijkheidsproblematiek te volgen bespreken met je regiebehandelaar.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over de Deeltijdbehandeling – Persoonlijkheidsproblematiek? Dan kun je contact opnemen via info-deeltijdbehandeling@dehoop.org.